söndag 14 februari 2010

Tallbit.

En solig och vacker vinterdag, men ack så kallt. Den ihållande kölden verkar inte att ge med sig, men ändå så känns det som om solens strålar börjar ge lite värme, åtminstone inombords. Och visst steg också kvicksilvret från morgonens -15 grader till några köldgrader på eftermiddagen. Detta alltså idag.

Skogsmatningarna har besökts ett par gånger idag. Först på morgonen med traktor, för att öppna bättre spår att vandra på. Senare på dagen gjordes den egentliga motions och fågelskådnings rundan. Hade också lite bättre tur med bongandet idag, för i närheten av matningen hörde jag en tallbit flöjta och sjunga sin klara drillande melodi. Svårt att lokalisera den, men efter en stunds spanande kunde jag se den uppe bland träden. Inte heller så lätt att få in den i kamerans sökare, vilket nog lyckades till sist. Men, men presis när avtryckarfingret ryckte till, så flög fågeln sin väg. Nog blev man besviken, men kanske det kommer flera chanser att få en bild av den vackra fågeln.

Ännu en runda till samma plats gjordes lite senare på eftermiddagen, i hopp om att tallbiten ännu fanns i närheten, men ingen drill denna gång. Träffade också på "Hannas Hannu" som även han var ute på fågelspaning.

(Dristar mig att publisera en "lånad" bild av tallbiten.)

Inga kommentarer: