tisdag 2 oktober 2012

Småvessla.

 

PA029264

Fick idag bevittna en småvesslas (blixt)snabba jakt på ätbart villebråd. Denna gång var det en sork eller något annat liknande.

Jag kom körande med åbäket på en ägoväg, när plötsligt en sork sprang upp på vägen. Inget märkligt med detta, men efter fem, tio sekunder kommer en vessla kryssande kors och tvärs utmed vägen och troligen hade den vittring av sorken och blixtsnabbt hade den fångat sitt byte och avlivat detta. Här gällde det att vara snabb med kameran, men det var nästan omöjligt att hinna få vesslan i kamerasökaren. Plötsligt blev den skrämd av min närvaro och försvann i det långa gräset. Jag tog tillfället i akt och satte mig ner, blick stilla och inväntade att vesslan kommer tillbaka för att hämta sitt byte, för jag gissade att den inte lämnar en så god middag åt sitt öde. Och visst kom den tillbaka och nu var jag beredd med kameran och fick en hel del bilder av ceremonin, som man mycket sällan får bevittna.

PA029273

PA029288

PA029282

PA029274


Vädret idag:   Mulet, frisk vind, 10-12 grader.

4 kommentarer:

Hannu sa...

Vilket kryss för dig idag, Grattis !!
Något som du sent skall glömma tror jag.

Tore Fagernäs sa...

Jag har försökt fota denna rackare också men där bet jag i gräset.
Grattis till de fina bilderna.

GöranJohannes sa...

Hej!
Idag såg jag filuren igen med ett likadant byte i munnen. Nu verkade den ha en bestämd plats som mål, för det gick raka spåret utmed vägen, tills den svängde av mot Eriks uthuset. Om den flyttade gårdagens byte eller om det var ett nytt byte vet jag inte.

nyysto sa...

He va naa. E na rikti rackaren på ti vara kvick. Sku enkelt tro et e er 5-10 st i fartn men tå er e bara ein.