lördag 5 maj 2012

Salskrake.

 

000000001

Idag bongade jag en för mig  helt främmande fågelart vid Kortsäbyi. Hade ingen aning om vad det var för fåglar, det var nämligen ett par. När det går över ens eget förstånd är det bra att det finns experthjälp att tillgå.

Enligt fågelvetaren “Hannu”, så rör det sig om ett salskrakepar, som besöker den översvämmade åkern i Kortsäbyi. Tack Hannu för informationen, roligt att veta vad det var för fåglar. Jag försökte febrilt få några acceptabla bilder på dem, men avståndet var ohjälpligt för långt för mina amatör grejor och dom simmade ifrån hela tiden, så det blev endast suddiga akterspeglar på bilderna. Trevligt ändå att kunna notera en icke helt vanlig art i våra trakter.

2 kommentarer:

Hannu sa...

Göran, nu har du tagit några bastuöl för mycket igen och skriver sluddrigt åtminstone angående fågelvetaren...knappast hade du skrivit inlägget okontrollerat av vad jag än säger:)
Hur som haver så blev mitt batubad rätt kort efter ditt sms...intet ont i det...det blev att trampa cykel genast pga. batuns medhavda drycker...sent om sider hittas jag på kortjärvängarna men ingen salskrake ser jag inte hur jag än tittar. Men en anka förbigår inte mina ögon...och jag tackar för ditt sms som fick mig hit och fick se nåt annat mycket mera specelt i våra sjöar, en GRAVAND, senast noterad i våra terränger 2007.
Ja i Kortjärv kan vi säkert kalla den för den helige anden om du bongar i kyrktiden i morron, du får vara minsan ensam om den då....skämt åsido...jag finns där.

GöranJohannes sa...

Hej Hannu!
Nog är det trevligt att få skåda lite mera sällsynta fåglar också här hos oss ibland. Gravandparet fanns också där samtidigt som jag såg Salskrakarna, men jag tänkte att det blir för mycket att notera båda arterna samtidigt på bloggen. Men inte visste jag heller att Gravanden var SÅÅ ovanlig här i våra trakter. För att bevisa mitt påstående skall jag lägga in ett par MYCKET, MYCKET dåliga bilder på bloggen idag. Riktigt dåliga biölder, men man kan ändå se att det rör sig om gravanden.