måndag 21 mars 2011

Svanhemkomst.

 

En riktig blidvädersdag idag, vårens första riktiga töväder. Mera vårvärme utlovas till i morgon, men sedan blir det stopp igen. Nåjaa.. nog tas all värme som tilldelas oss, emot med tacksamhet. Kanske inte fritidsskidåkarens tankegångar, men nog har vi ju haft snö så det borde ha räckt till åt alla som gillar snön, tillräckligt länge nu.

Hemkommen 21/3

 

Vet inte om fåglarna inte haft tid med något annat än att njuta av det vårliga vädret, men mycket lugnt på matplatserna var det idag. Svanparet har återvänt till samma plats som tidigare år, dock en och halv vecka tidigare än förra året. De verkar njuta av lugnet i potten nedanom forsen vid Övrastängen. Idag fick dom besök av några stycken artfränder och högljudda hälsningar utväxlades. Kan nog tänka mig att diskussioner om väder och vind samt upplevelser under färden norrut, ventilerades.

Hemkommen 21/3

En för många bloggläsare känd fågelskådare och bloggare, hade sina vägar förbi Langbacka och stannade till en stund och betraktade och fotograferade våra nyss hemkomna svanar. Hoppas han fick fina bilder som småningom publiceras på den kända fågelbloggen.

Inga kommentarer: