måndag 30 maj 2011

Friluftskväll.

Gräsandhane

Ja… så har man spenderat en helafton vid Kvärnlindo. Det ihållande regnvädret gav vika och solen tittade fram, men inte precis någon sommarvärme och den kalla blåsten vill inte ge med sig heller, men det blev ändå en gemytlig kväll med kaffe och korvgrillning. Men skådespelet i omgivningen inte att förglömma, det är nog ändå det kanske mest rogivande. Gräsandparet som troget besöker forsen, infann sig också ikväll, nu båda samtidigt. För det mesta har hanen rört sig ensam, men ikväll hade han sällskap av sin dam.

Gräsänder Gräsänder


Också hackspetten är en trägen besökare vid husvagnen och dristar sig att söka mat vid fågelbrädet fast jag finns i närheten. Alltså ingen rädder för vargen här.

Större hackspett


Skrattmås

 

Ikväll fanns också ett gäng skrattmåsar, som cirklade på låg höjd över vattnet och troligtvis jagade fiskyngel som kläkts under våren.

 

 

 

 

Bofink

Det täta lövverket på träden gör att småfåglarna hålls mera i skymundan nu, men deras sång hörs i omgivningen och visst kommer dom fram ibland, när dom vet att man är i farten och det vankas lite tillskott i födan.

Inga kommentarer: